Icom IC-7300 firmware 1.40


 

I don't have an IC-7300 but I was trying to help a fellow ham out that was having a problem with the rig going into RX after transmitting for a few minutes.  The rig would switch to RX however the software was still sending data to the rig so he thought it might be a RF problem.  It turned out that the IC-7300 has a timeout feature that defaults to zero (off) however he updated the firmware to version 1.40 and that version defaults to 3 minutes.  Not sure if Icom intended to do that or if it was an "OOPS", but every time he goes to RTTY or PSK he has to reset it, bummer.  Just a heads up if anyone out there runs into the problem or hears another ham with the same situation.

John
KC3FL


Jerry N9AVY
 

John:

There's an IC-7300 group on facebook which seems to be growing daily. He can run his problem by them and there seems to be a lot of knowledgeable hams there. 

jerry  n9avy


On Sunday, May 23, 2021, 09:45:02 AM CDT, John - KC3FL via groups.io <kc3fl@...> wrote:


I don't have an IC-7300 but I was trying to help a fellow ham out that was having a problem with the rig going into RX after transmitting for a few minutes.  The rig would switch to RX however the software was still sending data to the rig so he thought it might be a RF problem.  It turned out that the IC-7300 has a timeout feature that defaults to zero (off) however he updated the firmware to version 1.40 and that version defaults to 3 minutes.  Not sure if Icom intended to do that or if it was an "OOPS", but every time he goes to RTTY or PSK he has to reset it, bummer.  Just a heads up if anyone out there runs into the problem or hears another ham with the same situation.

John
KC3FL


Jerry N9AVY
 

BTW, he should have made a copy of current  software before downloading 1.40
 That was in instructions and that is what the sim card slot is for.

Jerry   n9avy

On Sunday, May 23, 2021, 11:26:16 AM CDT, Jerry N9AVY <n9avy@...> wrote:


John:

There's an IC-7300 group on facebook which seems to be growing daily. He can run his problem by them and there seems to be a lot of knowledgeable hams there. 

jerry  n9avy


On Sunday, May 23, 2021, 09:45:02 AM CDT, John - KC3FL via groups.io <kc3fl@...> wrote:


I don't have an IC-7300 but I was trying to help a fellow ham out that was having a problem with the rig going into RX after transmitting for a few minutes.  The rig would switch to RX however the software was still sending data to the rig so he thought it might be a RF problem.  It turned out that the IC-7300 has a timeout feature that defaults to zero (off) however he updated the firmware to version 1.40 and that version defaults to 3 minutes.  Not sure if Icom intended to do that or if it was an "OOPS", but every time he goes to RTTY or PSK he has to reset it, bummer.  Just a heads up if anyone out there runs into the problem or hears another ham with the same situation.

John
KC3FL


 

Forget this thread.  Turns out the fellow was running a program called Win4IcomSuite and it was a setting in that program that kept resetting the timer.
John
KC3FL