Date   

Re: Worked all States

Jerry N9AVY
 

Confusing... which WAS was it ?  LoTW, CQ, or what ?
 
I've got WAS on LoTW on various bands on PSK, SSB & CW, but never spent the money to send for them because my main interest has always be DXCC.
 
 
 
Jerry  N9AVY


From: "lenhecker@... [070]" <070@...>
To: 070@...
Sent: Saturday, September 16, 2017 8:23 AM
Subject: [070] Re: Worked all States

 
...which one?



Re: Worked all States

Len Hecker
 

...which one?


Re: Worked all States [1 Attachment]

ljl2002@att.net
 

Nice Charles!
I'm still one short so maybe soon I'll be able to make the same claim.

GL & GDX!!
73
Joe
KA1PPV  #1482


On Friday, September 15, 2017 3:45 PM, "Charles Odom ki4vmk@... [070]" <070@...> wrote:


 

Got my PSK31 WAS today
Charles
KI4VMK 🇺🇸



Re: [070_contest] N1MM multi-op over internet

Mike - W0TMW #2207
 

I'd suggest you join and post the question the the N1NNPlus email list. It's hosted on Yahoogroups. There's a lot of support there including from the developers.

Mike - W0TMW

--

"Lose not thy airspeed, lest the ground rises up and smites thee."
  -- William Kershner
http://crucis-court.com
http://www.crucis.net/1632search
On 09/15/2017 04:18 PM, 'Paula Johnson' hamette@... [070_contest] wrote:

If anyone out there has run N1MM as a multi-op over the internet using OpenVPN, please email me privately. I have a friend who is trying to set up for the salmon run and they are having trouble making it work. I have computer savvy, but not N1MM experience.

Thanks!

Paula K7PAX #1739



Re: Worked all States

David, K9DWR
 

Always a great milestone. Good job! :-)


David, K9DWR
#1604 LONP #255
david@graniteweb.com

On Sep 15, 2017, at 16:14, 'Paula Johnson' hamette@hushmail.com [070] <070@yahoogroups.com> wrote:

Congratulations Charles! Well Done!

Paula K7PAX #1739
From: 070@yahoogroups.com [mailto:070@yahoogroups.com]
Sent: Friday, September 15, 2017 12:15 PM
To: PODXS <070@yahoogroups.com>
Subject: [070] Worked all States [1 Attachment]


Got my PSK31 WAS today

Charles

KI4VMK 🇺🇸


N1MM multi-op over internet

Paula K7PAX #1739
 

If anyone out there has run N1MM as a multi-op over the internet using OpenVPN, please email me privately. I have a friend who is trying to set up for the salmon run and they are having trouble making it work. I have computer savvy, but not N1MM experience.

Thanks!

Paula K7PAX #1739


Re: Worked all States

Paula K7PAX #1739
 

Congratulations Charles! Well Done!

 

Paula K7PAX  #1739

 

From: 070@... [mailto:070@...]
Sent: Friday, September 15, 2017 12:15 PM
To: PODXS <070@...>
Subject: [070] Worked all States [1 Attachment]

 

 

 

Got my PSK31 WAS today

Charles

KI4VMK 🇺🇸


Re: KC3EF Back in FL

Jim K5SP
 

Dick did you come through EM13ko?   If you did I missed you, thought you might give me a holler when you came through.

Jim, K5SP

On 9/15/2017 1:17 PM, Richard Rohrer kc3ef1@... [070] wrote:
 

Hi All,

We made it back to FL on Weds evening.  No damage to house, but a couple
of my wire antennas needed some repair.  Lots of branches and other tree
stuff down, so looks like keeping busy for the next couple of days
picking up the yard.  Hope other FL members have fared well.

73

Dick, KC3EF



Re: Worked all States

Rick - N7WE
 

Charles-
Let me second what Matt said!  Congrats on a memorable milestone.  With prop like it has been, you are to be doubly congratulated!

Rick - N7WE
070 - #1602


Re: KC3EF Back in FL

Rick - N7WE
 

Dick -  Glad you are back and dodged the bullet.  We were very fortunate too.  Eye came right over us about 2:30 AM Monday.  Our house survived with no damage!  Only tree limbs and shrubs to cut and clean up.  My antenna was down and inside.  Back up now and on the air.

Many were not as blessed as we were.  Trees on roofs, windows blown out, flooding.  Lots of blue tarps showing.  As of this morning there were still 23,000+ in Lake County without power.  That means no AC and the heat index is over 100.  We only lost power for about 25 hours thanks to all underground utilities in our development.  But that was long enough! Got to consider a whole-house generator real soon - hi hi!

Any prayers for Florida and the thousands who are suffering mightly will be greatly appreciated!

Rick - N7WE
070 - #1602


Re: Worked all States [1 Attachment]

Matthew King - AK4MK
 

GOOD JOB, CHARLES!!!

Congratulations!

73

Matt King
AK4MK - 070 #1708
PODXS 070 Club Executive Director


On Fri, Sep 15, 2017 at 3:14 PM, Charles Odom ki4vmk@... [070] <070@...> wrote:
 


Got my PSK31 WAS today
Charles
KI4VMK 🇺🇸



Worked all States

Charles Odom <ki4vmk@...>
 


Got my PSK31 WAS today
Charles
KI4VMK 🇺🇸


Re: KC3EF Back in FL

Charles Odom <ki4vmk@...>
 

Glad you fared well, NW Florida doged the bullet.

Charles
KI4VMK  🇺🇸

On Sep 15, 2017, at 1:23 PM, "Richard Rohrer kc3ef1@... [070]" <070@...> wrote:
 

Hi All,

We made it back to FL on Weds evening.  No damage to house, but a couple
of my wire antennas needed some repair.  Lots of branches and other tree
stuff down, so looks like keeping busy for the next couple of days
picking up the yard.  Hope other FL members have fared well.

73

Dick, KC3EF


KC3EF Back in FL

Richard Rohrer
 

Hi All,

We made it back to FL on Weds evening.  No damage to house, but a couple of my wire antennas needed some repair.  Lots of branches and other tree stuff down, so looks like keeping busy for the next couple of days picking up the yard.  Hope other FL members have fared well.

73

Dick, KC3EF


APE SUBMISSIONS

Matthew King - AK4MK
 

Hi, y'all!

To all the folks that RAN/HELD/HOSTED (not just worked) an APE event... please go ahead and submit your APE event log at http://hamclubs.info/scorer/?contest_id=070-APE&year=2017

The submission period ends TOMORROW so we need to get them all in. Please also submit your APE TALL TALES reports to ape@... 

We'd like to get all of the APE stuff for this year wrapped up so that we can get the website updated as well as get all the proper stickers made up and sent out.

Last year's APE stickers will be sent out as well, probably at the end of the year.

Y'all be good!

73

Matt King
AK4MK - 070 #1708
PODXS 070 Club Executive Director


Re: (OT) Sharing Com Ports with Virtual Serial Ports Emulator (VPSE) or other application

Rick Harrington
 

Mike-- I don't want to tie up the PODXS group with off topic messages.  If you would like to shoot me an email I'd be happy to make a few suggestions that might get you on track. 

ars.k0vc@... 


---In 070@..., <mwbesemer@...> wrote :

Still working through it.

Currently have VPSE set as a ‘Splitter’ and Com4 is split to Com8. Port settings on the rig, VPSE and both applications match. Still getting the ‘The parameter is incorrect’ message from MixW.

Currently in the process of tweaking the settings one-by-one to see if I can find it, but I'm starting to lose hope!

73,

Mike
WM4B

From: 070@... [mailto:070@...]
Sent: Tuesday, September 12, 2017 6:26 PM
To: 070@...
Subject: RE: [070] Re: (OT) Sharing Com Ports with Virtual Serial Ports Emulator (VPSE) or other application


I think you'll be good once you find an open COM port and get your cat settings figured out. Also, be sure the VSPE COM port settings (baud rate, etc) are the same as your rig and software.. Those are found by clicking the "settings" button in VSPE next to where you select the port numbers. Forgetting that VSPE has its own settings has caused some head scratching for me a couple of times.

Good luck!
Rick


---In 070@..., <mwbesemer@...> wrote :
Thanks Rick... someone else mentioned the same thing.

I tried putting both ACLog and MixW on Virtual Com 1 and got the same error. I'll rework the VPSE config to eliminate the 2nd virtual port and try again tonight. Most of yesterday was spent without electricity, so I didn't get much done.

Some folks have mentioned having problems getting the CAT portion of the interface to work properly with virtual ports; PTT worked fine but apparently CAT might be an issue.

73 ex tnx,

Mike
WM4B

On Mon, Sep 11, 2017 at 10:24 PM, ars.kw0rh@... [070] wrote:


Maybe I'm reading it wrong Mike, but when you say you split 4 to 1 then 1 to 2 I think you've thrown in an extra step.

Using the COM numbers from your message as an example, create your splitter with COM4 as the "Data Source Serial Port" and COM1 as the "Virtual Serial Port". Then connect ALL your software to COM1. Make sure the Settings button has the correct info. That's it! COM1 will now accept up to four devices and each will think it's connected to COM4.

Now, having said that--I would stay away from "COM1" and "COM2" and give my virtual port a higher number (mine is COM9). Your PC maybe using those low numbered ports for something else that you don't know about and causing a conflict. Device Manager is your friend.

Good luck!

73
Rick K0VC


---In 070@..., <mwbesemer@...> wrote :

Hello all… hope those in the path of Irma are safe.

I've already posted this to the MixW group, but thought it might be worth
posting here.

I’m running the latest version of MixW and would like to continue to use
ACLog for logging.

I have set up VPSE, but with both applications running, I get an error from
MixW stating ‘The parameter is incorrect’.

I have ACLog running on Com 1 and MixW running on Com 2. Currently, I am
running VSPE as a splitter, with Com 4 (the radio) split to Com 1 and Com 1
split to Com 2. Settings are:

Port Speed: 9600
DTR/RTS: No (have also tried Yes)
Parity: No
Bits: 8
Stop Bits: 1
Read Interval Timout: -1

I’ve seen in that others have used VPSE successfully to share the Com Port.
If anyone would care to share, I’d be very grateful.

73,
Mike
WM4B
PODXS #348


Re: (OT) Sharing Com Ports with Virtual Serial Ports Emulator (VPSE) or other application

Mike Besemer <mwbesemer@...>
 

Still working through it.

Currently have VPSE set as a ‘Splitter’ and Com4 is split to Com8. Port settings on the rig, VPSE and both applications match. Still getting the ‘The parameter is incorrect’ message from MixW.

Currently in the process of tweaking the settings one-by-one to see if I can find it, but I'm starting to lose hope!

73,

Mike
WM4B

From: 070@yahoogroups.com [mailto:070@yahoogroups.com]
Sent: Tuesday, September 12, 2017 6:26 PM
To: 070@yahoogroups.com
Subject: RE: [070] Re: (OT) Sharing Com Ports with Virtual Serial Ports Emulator (VPSE) or other application


I think you'll be good once you find an open COM port and get your cat settings figured out. Also, be sure the VSPE COM port settings (baud rate, etc) are the same as your rig and software.. Those are found by clicking the "settings" button in VSPE next to where you select the port numbers. Forgetting that VSPE has its own settings has caused some head scratching for me a couple of times.

Good luck!
Rick


---In 070@yahoogroups.com, <mwbesemer@...> wrote :
Thanks Rick... someone else mentioned the same thing.

I tried putting both ACLog and MixW on Virtual Com 1 and got the same error. I'll rework the VPSE config to eliminate the 2nd virtual port and try again tonight. Most of yesterday was spent without electricity, so I didn't get much done.

Some folks have mentioned having problems getting the CAT portion of the interface to work properly with virtual ports; PTT worked fine but apparently CAT might be an issue.

73 ex tnx,

Mike
WM4B

On Mon, Sep 11, 2017 at 10:24 PM, ars.kw0rh@... [070] wrote:


Maybe I'm reading it wrong Mike, but when you say you split 4 to 1 then 1 to 2 I think you've thrown in an extra step.

Using the COM numbers from your message as an example, create your splitter with COM4 as the "Data Source Serial Port" and COM1 as the "Virtual Serial Port". Then connect ALL your software to COM1. Make sure the Settings button has the correct info. That's it! COM1 will now accept up to four devices and each will think it's connected to COM4.

Now, having said that--I would stay away from "COM1" and "COM2" and give my virtual port a higher number (mine is COM9). Your PC maybe using those low numbered ports for something else that you don't know about and causing a conflict. Device Manager is your friend.

Good luck!

73
Rick K0VC


---In 070@yahoogroups.com, <mwbesemer@...> wrote :

Hello all… hope those in the path of Irma are safe.

I've already posted this to the MixW group, but thought it might be worth
posting here.

I’m running the latest version of MixW and would like to continue to use
ACLog for logging.

I have set up VPSE, but with both applications running, I get an error from
MixW stating ‘The parameter is incorrect’.

I have ACLog running on Com 1 and MixW running on Com 2. Currently, I am
running VSPE as a splitter, with Com 4 (the radio) split to Com 1 and Com 1
split to Com 2. Settings are:

Port Speed: 9600
DTR/RTS: No (have also tried Yes)
Parity: No
Bits: 8
Stop Bits: 1
Read Interval Timout: -1

I’ve seen in that others have used VPSE successfully to share the Com Port.
If anyone would care to share, I’d be very grateful.

73,
Mike
WM4B
PODXS #348


Re: (OT) Sharing Com Ports with Virtual Serial Ports Emulator (VPSE) or other application

Rick Harrington
 

I think you'll be good once you find an open COM port and get your cat settings figured out.  Also, be sure the VSPE COM port settings (baud rate, etc) are the same as your rig and software.. Those are found by clicking the "settings" button in VSPE next to where you select the port numbers.   Forgetting that VSPE has its own settings has caused some head scratching for me a couple of times.

Good luck!
Rick


---In 070@..., <mwbesemer@...> wrote :

Thanks Rick... someone else mentioned the same thing. 

I tried putting both ACLog and MixW on Virtual Com 1 and got the same error.  I'll rework the VPSE config to eliminate the 2nd virtual port and try again tonight.  Most of yesterday was spent without electricity, so I didn't get much done.

Some folks have mentioned having problems getting the CAT portion of the interface to work properly with virtual ports; PTT worked fine but apparently CAT might be an issue. 

73 ex tnx,

Mike
WM4B


On Mon, Sep 11, 2017 at 10:24 PM, ars.kw0rh@... [070] wrote:

  
Maybe I'm reading it wrong Mike, but when you say you split 4 to 1 then 1 to 2 I think you've thrown in an extra step. 


Using the COM numbers from your message as an example, create your splitter with COM4 as the "Data Source Serial Port" and COM1 as the "Virtual Serial Port".  Then connect ALL your software to COM1.  Make sure the Settings button has the correct info.  That's it!  COM1 will now accept up to four devices and each will think it's connected to COM4.


Now, having said that--I would stay away from "COM1" and "COM2" and give my virtual port a higher number (mine is COM9).  Your PC maybe using those low numbered ports for something else that you don't know about and causing a conflict.  Device Manager is your friend.


Good luck!


73
Rick K0VC



---In 070@..., <mwbesemer@...> wrote :

Hello all… hope those in the path of Irma are safe. 

I've already posted this to the MixW group, but thought it might be worth
posting here.

I’m running the latest version of MixW and would like to continue to use
ACLog for logging. 

I have set up VPSE, but with both applications running, I get an error from
MixW stating ‘The parameter is incorrect’.

I have ACLog running on Com 1 and MixW running on Com 2.  Currently, I am
running VSPE as a splitter, with Com 4 (the radio) split to Com 1 and Com 1
split to Com 2.  Settings are:

Port Speed: 9600
DTR/RTS: No (have also tried Yes)
Parity: No
Bits: 8
Stop Bits: 1
Read Interval Timout: -1

I’ve seen in that others have used VPSE successfully to share the Com Port. 
If anyone would care to share, I’d be very grateful.

73,
Mike
WM4B
PODXS #348


Re: Setting Up Elecraft Rigs for the Digital Modes

Radio <radio@...>
 

One other thing I might add to this excellent article on setting up a K3(s) is that a test carrier on an even multiple of [frequency} + 500Hz (500, 1000, 1500 etc) will not give an even 4 bars of ALC but will pulse between 0-7 bars.  By setting the pitch to slightly more (or less) will give a steady 4 bars.

73 de Eric, KG6MZS

On Sep 12, 2017, at 10:58 AM, 'Mike Flowers' mike.flowers@... [070] <070@...> wrote:


Hi Gang,

 

Don, W3FPR, just posted this link to the Elecraft reflector, and I’ll post it here as well.

 

If any folks out there have questions about setting up Elecraft rigs for the digital modes, this is an authoritative source.

 

- 73 and good DX de Mike, K6MKF, Past President - NCDXC

 




Re: Setting Up Elecraft Rigs for the Digital Modes

Mike Flowers
 

http://www.w3fpr.com/Data_setup.htm

 

- 73 and good DX de Mike, K6MKF, Past President - NCDXC

 

From: Mike Flowers [mailto:mike.flowers@...]
Sent: Tuesday, September 12, 2017 10:58 AM
To: 070@...
Subject: Setting Up Elecraft Rigs for the Digital Modes

 

Hi Gang,

 

Don, W3FPR, just posted this link to the Elecraft reflector, and I’ll post it here as well.

 

If any folks out there have questions about setting up Elecraft rigs for the digital modes, this is an authoritative source.

 

- 73 and good DX de Mike, K6MKF, Past President - NCDXC

 

14421 - 14440 of 66993